vineri, 9 august 2013

Profilul psihologic al lui Traian Băsescu

Traian Băsescu Este un truditor neobosit, se ocupă cu plăcere de orice activitate dacă ea promite în viitor un succes; avantajele, desfătările de astăzi nu există pentru el, face totul foarte repede, chiar şi mersul îi este specific, are un mers puţin săltat, şi dacă se poate consideră mai potrivit să alerge, se mândreşte pe drept cuvânt cu capacitatea sa de a executa orice treabă foarte repede şi în modul cel mai eficace, “concizia este sora talentului” ; are tendinţa de a schimba deseori locul de muncă, profesia, ocupaţia.

Traian Băsescu cu siguranţă Îmbină spiritul romantic al pionerilor “vestului sălbatic american” cu spiritul întreprinzător şi practic al aceloraşi semeni americani; e teoreticianul treburilor practice. Calculează totul până şi ceea ce de regulă nu aparţine sferei aritmeticii, înainte de a se ocupa de ceva culege informaţia, nu-i place să acţioneze orbeşte, îşi planifică ziua, modelează în intimitatea sa situaţiile şi conversaţiile, analizează în minte toată desfăşurarea evenimentelor reţinand pentru sine greşelile şi inexactităţile.

Are încredere în sine, porneşte cu curaj într-o acţiune care altora li se pare o aventură periculoasă, înfrângerea nu-l tulbură. 

 Începe deodată chiar şi două treburi pentru ca măcar una din ele să se termine cu succes. E convins că riscul e un lucru nobil. E un individualist, un erou singuratic, consideră că e mai bine să se bizuie numai pe sine.

Nu suportă să se piardă timp, acela care nu se grăbeşte soseşte ultimul, are mereu impresia că cei ce îi sunt apropiaţi rămân în urmă, pierd din ritm, pierd o şansă, niciodată nu va sta la coadă pentru nimic şi-şi bate joc de cei care îşi irosesc timpul în acest fel.

Nu-i plac leneşii care caută comfort şi plăceri, ştie întotdeauna cu certitudine că alcolul este păgubitor şi bea doar de dragul unei mai bune comamicări într-o societate, atunci când dispune de timp, se bucură nu de alcool ci de posibilitatea unei şuete sincere, de perspectiva de a descoperi noi prieteni.

Din cauza neatenţiei sale faţă de cei din jur nu ştie cum îl privesc ceilalţi, niciodată nu e sigur de aspectul său exterior şi suferă din cauza aparentei sale urâţenii, are nevoie de un partener cu simţ estetic dezvoltat pe gustul căruia te poţi baza, ca să simtă: îi plac, deşi, de fapt, are un gust pretenţios şi chiar rafinat.

E un optimist, reacţionează repede la tot ce provoacă emoţii, mai ales pozitive, este programat pentru a îndrepta starea sufletească a dualului său mereu parcă speriat sau supărat, emană în mod permanent spirit sociabil, emoţii pozitive, zâmbeşte, caută să provoace râsul chiar şi făcând-o pe clovnul

Din cauza educatiei stricte pe care a primit-o din partea tatalui Nu are respect profund pentru nimic în lume în afară de legile naturii, de fapte şi logică, nu recunoaşte autorităţile, adesea e un răzvrătit care se ridică cu curaj împotriva şefilor şi a ordinei existente, atunci când ele îi îngrădesc drepturile, dar e un om puternic, care ştie spre ce tinde, nu-i plac oamenii care speculează cu slăbiciunea lor, se întâmplă să nu cedeze locul unei băbuţe scandalagioaice.

2 comentarii: